Aquabiking

Aquabiking is toegankelijk en bereikbaar voor iedereen, ongeacht hoe oud of hoe fit je bent.

Combineer lichaamsbeweging en wellness terwijl u in het water op de pedalen trapt :

  • Bestrijd cellulitis en sinaasappelhuid door de vochtafdrijvende werking van hydrotherapie.
  • Verbeter uw uithoudingsvermogen en versterk uw spieren.
  • Geen pijntjes of kramp en op uw eigen tempo, want u kiest uw snelheid uit een grote reeks.

Aquabiking

Aquabiking

Aquabiking

 

Door alle voordelen van het aquabiking kunt u intensief werken aan uw spieren: Trappen op de pedalen is een rondgaande oefenvorm voor de spieren. De belangrijkste spieren die u gebruikt, zijn de spieren van het onderlichaam – gluteus maximus (de billen), hamstrings, kuiten, quadriceps – en de stabiliserende spieren (de buikspieren).

De hydromassage heeft effect op het buitenste en het diepere weefsel en is werkzaam in de strijd tegen cellulitis. Voor mensen die last hebben van vermoeide en zware benen helpt het gecombineerde effect van het trappen en de masserende waterstralen om de bloedsomloop te verbeteren.

Een belangrijk aspect van deze training is dat het water een omgeving is met een lage zwaartekracht. Hierdoor wordt de belasting geabsorbeerd en slijtage van uw gewrichten wordt sterk verminderd. Bovendien biedt water twaalf keer meer weerstand dan lucht, zodat u meer energie verbruikt – tussen de 300 en 500 calorieën per sessie. En, zoals bij elke lichamelijke oefening, kunt u door het aquabiking de capaciteit van uw hart en bloedvaten verhogen, terwijl u de spieren versterkt die u hierbij gebruikt.

– Pierre Laurencin – Aquafietscoach
Pierre Laurencin

AquaFit Technologie biedt een breed scala aan oplossingen om fit te worden, te bewegen en om te ontspannen.