Aqua biking (Aquabiking, waterbiking of aquacycling) is fietsen… in water !

En dat verandert alles! Fietsen in water vermindert de inspanning en de waarneming, maar niet de resultaten! Het is algemeen bekend: je voelt je lichter in het water, en dat is waarom aquabiking geschikt is voor iedereen en voor alle leeftijden!

Aquabiking is een activiteit die de voordelen van fietsen en de deugden van een training in het water combineert. In een Jacuzzi-achtige individuele cabine, de gebruiker zit in water tot aan de taille of borst terwijl deze fietst tegen de weerstand van het water voor 30 tot 45 minuten. Deze bijzondere combinatie maakt deze activiteit met name effectief voor het gehele lichaam, terwijl het bruisende water gegenereerd op basis van de jets en het fietsen, het lichaam masseert en de doorbloeding verhoogt. Bovendien, heeft het water een koelend effect wat het ongemak van het zweten vermindert en de druk op het hart, en de  opwaartse van het water zorgt er voor dat er minder spanning op de gewrichten komen. De Aquafit Easy is uitgerust met een systeem waarmee de weerstand van het fietsen kan worden aangepast, zodat de gebruiken zijn eigen tempo en fitness niveau kan bepalen, waardoor met de Aquafit Easy het een sport is die voor iedereen geschikt is.

Welzijn voor het lichaam

Aquabiking is niet één van die sporten die kan worden afgeschilderd als een seizoensgebonden sport. De hele hype rond deze nieuwe aquatische sport is in feite gebaseerd op de bewezen voordelen voor de gezondheid en fitness van deze sport en het resultaat. Regelmatig aquabiking is niet alleen een ideale manier om gewicht te verliezen, maar is ook efficiënt om het lichaam te trainen en verminderen van cellulitis.

De voordelen van Aquabiken

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij het sporten of oefenen in water het een veel grotere effect heeft op uw gezondheid en de conditie van het lichaam in vergelijking met sporten of oefeningen buiten het water. De weerstand in het water is 12 keer groter dan die van lucht en helpt je tussen de 300 en 500 calorieën te verbranden in één sessie, helpt de spieren en het cardiovasculaire systeem te ontwikkelen. De hydrostatisch druk gecombineerd met de fietsende beweging stimuleert de bloedsomloop en helpt het effectief bestrijden van cellulitis en oedeem. Tenslotte, aquabiking combineert drie essentiële voordelen: fysieke activiteit, pressotherapie en lymfedrainage. De effecten van aquabiking kunnen worden ondervonden vanaf de allereerste sessie, echter de zichtbare resultaten zal plaats vinden na 8 tot 10 sessies.

Wat zijn de resultaten?

Aquabiking in een jacuzzi combineert de voordelen van fietsen en watermassage. De hydro jets rondom in de jacuzzi zijn gepositioneerd rondom uw lichaam (onderrug, benen en heupen) en zorgen voor een nog betere doorbloeding met als gevolg een nog beter resultaat. Hierdoor verdwijnt  cellulitis en sinaasappel huid. Uw lichaam zal er slanker uitzien en uw conditie verbeterd.

Snelle resultaten voor lichaam en geest

Een sessie aquabiken duurt 30 tot 45 minuten: en dankzij het water verlies je 300 calorieën per keer of meer! Met 1 of 2 sessie per week, ziet u uw lichaam veranderen in nog geen 2 maanden! Als in elke sport, zie je het lichaam veranderen na een aantal sessies, maar het heeft ook een onmiddellijk effect op je welzijn! Maar houd in gedachten dat regelmatigheid de sleutel is tot het houden van een slank en gezond lichaam.

Waarom aquabiken in een privé cabine?

  • Geen beperking van de planning: u plant u sessie volgens uw eigen schema.
  • Geen stress: u beslist zelf op welk ritme u fietst tijdens uw sessie
  • Geen spatten van water: uw make-up en uw kapsel blijven zoals deze was voor uw sessie
  • Geen problemen met hygiëne: water wordt vernieuwd na elke sessie

Terug naar Nieuws