Wat krijg je als je spinning combineert met een warm, bruisend bubbelbad? Dan ontstaat aquabiken, het nieuwste van het nieuwste op sportgebied. Afgelopen woensdag ben ik uitgenodigd door Healthy Body Lounge om het aquabiken eens te proberen. Onsportief als ik ben wilde ik eigenlijk niet gaan, maar onder het mom van goede voornemens ben ik toch maar op de uitnodiging ingegaan. Bovendien klonk fietsen in een jacuzzi niet eens zo heel verkeerd. Wie weet is het wel dé oplossing voor onsportievelingen zoals ik!

Hoe is het aquabiken mij bevallen? Bekijk het hieronder in mijn vlog!

 

Wat is aquabiken nu precies? Je moet het zien als spinning, maar dan in een privé cabine. Deze cabine wordt voorafgaand aan elke sessie met vers, schoon water gevuld en je kunt de temperatuur naar wens instellen. Zelf had ik hem lekker warm op 38 graden staan, heerlijk! Tijdens het fietsen gaan de jets aan, die je bovenbenen, onderrug, billen en kuiten masseren. Dit geeft niet alleen een ontspannen wellness gevoel, ook zorgt het voor een betere doorbloeding en vermindert het op den duur cellulitis. Kijk, dat is nog eens mooi meegenomen. Bovendien spat het niet, dus blijft je kapsel en make-up perfect on fleekzitten. Het verkoelende effect van het water zorgt ervoor dat je niet of amper zweet, waardoor je na een sessie aquabiken meteen door kunt naar je volgende afspraak. Ideaal!

Het warme water, de bubbels en de mooie lichtjes zorgen ervoor dat het lijkt alsof je in de spa zit, terwijl je wel degelijk aan het sporten bent. De weerstand in het water is 12 keer groter dan die van lucht en helpt je tussen de 300 en 500 calorieën te verbranden in één sessie. Zelf heb ik in 30 minuten maar liefst 425 calorieën verbrand. En in dat half uurtje kun je lekker een muziekje luisteren of Netflix kijken. Bovendien is sporten in het water veel beter voor je gewrichten. Jullie weten hoe onsportief ik ben, maar echt jongens, ik ben ENTHOUSIAST!

Aquabiken verovert langzamerhand heel Nederland, maar momenteel kun je alleen sessies volgen in Zwolle bij de Healthy Body Lounge. Ik hoop écht dat er binnenkort cabines bij mij in de buurt worden geplaatst, zodat ik het op wekelijkse basis kan doen. Het was namelijk echt LEUK om te doen, het kostte me niet veel energie om toch veel te verbranden én het is gewoon superlekker om in een warme jacuzzi te stappen. That’s the way I like it, hahaha!

Wil je ook aquabiken, of wil jij een eigen Aquafit Easy apparaat plaatsen in je spa, wellness salon, fitnessschool, zonnebankstudio of fysiopraktijk? Meer informatie vind je op de Healthy Body Lounge website en op hun Facebookpagina

Wat vinden jullie van aquabiken, is het iets voor jou?

Bron: Serena Verbon van beautylab.nl


Terug naar Nieuws